Tidligere vinnere


2022: Brandy Mellville fikk prisen for one size fits all-klærne og for diskriminerende og rasistiske holdninger mot deres unge kunder og ansatte.

2021: Sophie Elise AS fikk prisen for bedriftens reklame- og annnonseinnlegg som i stor grad spilte på unødvendig seksualisering og kropp. Millionbedriften tjener i stor grad penger på markedsføring rettet mot barn og unge.

2020: Blogg.no fikk prisen for å ikke ha tilstrekkelige retningslinjer for å hindre at barn og unge blir utsatt for markedsføring av produkter som fillers og kosmetiske inngrep gjennom sponsede innlegg fra rollemodellene som bruker plattformen deres.


2019: Victoria Secret fikk prisen for andre gang, for å idolisere gamle skjønnhetssidealer.

2018: Bik Bok vant for sin fremstilling av svært ensidige idealer for å selge klær til unge jenter. Reklamene retter seg mot en ung målgruppe og de ensidige idealene gjenspeiles også i klesstørrelsene.

2017: Nettavisen, med sine kjønnsdelte undersider Side2 og Side3, for å opprettholde gamle kjønnsroller og publisere seksualiserte saker.

2016: Dagbladet for forsider som ofte preges av ensidige idealer, seksualisering, gamle kjønnsroller, kvinner som illustrasjon for irrelevante saker og et stort fokus på vekt og slanking.

2015: Elevkalenderen, som deles ut til norske elever ved skolestart hvert år, for det store reklameinnholdet og kroppspresset som blir formidlet i disse.


2014: Russeklærprodusenten Russedress for deres fremstilling av et ensidig kroppsideal og budskap om at russetiden først og fremst handler om sex og fyll.


2013: Undertøysmerket Victoria’s Secret for idoliseringen av syltynne supermodeller i kampanjen «A body for every body».


2012: Klesmerket Jack & Jones for seksuelt innhold og kvinnetrakassering i kampanjen «Fitness Club».


2011: Klesmerket Diesel for kampanjen «Sex Sells», som viste lettkledde mennesker i samleiestillinger på reklameplakatene.